Andre medier skriver…

Artikel Guides Nyheder

I hver udgivelse samler vi et udpluk af nyheder, analyser og andre artikler, som vi finder relevante for vores læsere.

I denne uge kan du bl.a. læse om, hvordan det ville gå de forskellige partier, hvis der var folketingsvalg nu, de igangværende forhandlinger imellem Regeringen og de øvrige partier om den videre genåbning af samfundet og en inspiration fra et andet land. God læselyst!

  • Vi lægger ud med en frisk meningsmåling fra Altinget. Netmediet laver hver måned et kvalitetsvejet snit af meningsmålingerne i den foregående måned. Denne gang er det særligt Konservative, der har noget at glæde sig over. Partiet fortsætter nemlig den positive fremgang fra de seneste målinger, hvilket betyder, at hvis der var valg i dag, ville partiet mere end fordoble sit antal af folketingsmedlemmer.
  • I mandags startede forhandlingerne imellem Regeringen og Folketingets partier om den resterende genåbning af samfundet, der startede d. 1. marts. Forhandlingerne møder dog allerede kritik fra særligt partierne i blå blok. Dels så mener partierne, at forhandlingerne bliver strækket unødvendigt længe. De vil gerne i gang med åbning hurtigst muligt. Og dels, så kritiserer partierne Statsministeren, for at sætte forhandlingerne på pause, for i stedet at rejse til Israel og drøfte et vaccinesamarbejde om COVID-19 med Israel og Østrig. Hun burde i stedet foretage mødet virtuel, og bruge kræfterne på forhandlingerne om genåbningen, lyder kritikken. Det skriver TV 2.
  • Nogle minkavlere kan have fået en større erstatning, end de har været berettiget til. DR har talt med minkavleren Niels Christian Poulsen, der er en af de minkavlere, der kan have fået en for høj erstatning. Ved at indsende prøver fra afdøde mink, som avleren vidste ikke havde corona, i stedet for nyligt afdøde mink, som han ellers skulle ifølge retningslinjerne, kan Niels Christian Poulsen have modtaget en højere erstatning. Erstatningen for en ikke-smittet mink er 200kr højere, end for en mink, der er smittet. Niels Christian havde 200.000 mink på sin farm. Niels Christian Poulsen erkender, at hank an have begået fejl i indberetningen, men mener ikke at det i så fald var bevidst.
  • Ifølge Altinget har Regeringen genoptaget et forslag fra den tidligere V-regering, om at gøre det muligt at den siddende regering kan udpege politikere til stillinger i det danske diplomati, uden at stillingerne bliver slået op. Forslaget bliver modtaget positivt fra Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen, imens fagbevægelsen og erhvervslivet er ”stærkt kritiske” over for forslaget.
  • Bekymringerne for børns trivsel har fyldt meget under den igangværende nedlukning. Selvom det indtil videre kun er eleverne i 1. til 4. klasse, der har fået lov til at komme tilbage i skole, åbner Regeringen nu op for, at de elever, der mistrives, kan få lov til at komme tilbage i skole. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og Social- og ældreminister Astrid Krag (S) har sendt et brev til alle landets forældre og elever i grundskolen. Det skriver Politiken
  • Håndteringen af corona-virussen bliver grebet forskelligt an rundt omkring i verden. Statsminister Mette Frederiksen (S) har nu ladet sig inspirere af Østrigs genåbningsmodel for skolerne. I Østrig har man haft succes med genåbningen af skolerne, ved bl.a. at lade eleverne teste sig selv. Det er dette, som Mette Frederiksen nu vil lade sig inspirere af, så flere af de danske skoleelever også kan komme tilbage til en mere normal hverdag. Det skriver statsministeren i et opslag på Facebook.

Dermed er du nået til vejs ende over de politiske nyheder, som vi har vurderet er de vigtigste, hvis du skal holdes opdateret på det danske politiske landskab. Tip os endelig, hvis du læser en nyhed, som du mener kan være relevant for andre udlandsdanskere. Du kan sende din nyhed til david@udlandsdansker.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *