Guide til håndtering af coronavirus

Artikel Guides

Corona-virussen har givet meget bekymring rundt om i verden. Vi har samlet de vigtigste råd i en guide til vores læsere.

Håndsprit og ansigtsmaske er blevet en fast del af de flestes hverdag efter udbruddet af corona-virussen.

Coronavirussen, eller COVID-19, som er det officielle navn på sygdommen, fylder stadigvæk meget i mediebilledet såvel som i vores dagligdag og bevidsthed. Coronavirussen bliver håndteret forskelligt alt efter, hvor i verden man befinder sig. Til udlandsdanskere har vi samlet de vigtigste retningslinjer og råd til, hvordan smittefaren skal håndteres.

Generelle retningslinjer

 • De danske myndigheder fraråder alle ikke-nødvendige rejser ind og ud af Danmark foreløbigt til og med d. 5. april.
 • Hvis du skal rejse til et specifikt land, anbefaler myndighederne, at du kontakter den danske repræsentation i det pågældende land, for at få den seneste opdatering. Kontaktoplysningerne til alle udenlandske danske repræsentationer kan findes via Udenrigsministeriets hjemmeside
 • Hvis du er i tvivl, om din rejse til Danmark har et anerkendelsesværdigt formål, anbefaler myndighederne, at du kontakter Politiets særlige hotline for indrejse til Danmark. De kan kontaktes på +45 7020 6044 på hverdage mellem 08:00 og 16:00 og i weekender og helligdage mellem 09:00 og 14:00.
 • De danske myndigheder har samlet al information om coronavirus/COVID-19 på www.coronasmitte.dk. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret, når myndighedernes retningslinjer ændres.
 • Til udlandsdanskere anbefaler Udenrigsministeriet, at man dels tilmelder sig Danskerlisten, så ministeriet hurtigt kan sende dig opdateret information om det land, du befinder dig i. Og dels melder dig ind i Facebook-gruppen ”Danskere Globalt – Sammen mod Corona”. I Facebook-Gruppen har du mulighed for at få kontakt til udlandsdanskere i andre lande og udveksle erfaringer om håndtering af coronavirus og lignende.

Ofte stillede spørgsmål

 • Kan jeg rejse hjem til Danmark? Da coronavirussen tog fart i Danmark, valgte Regeringen at lukke de danske grænser for at afskærme smittefaren mest muligt. Det betyder, at der er indført paskontrol ved de danske grænser, og at alle uden et dansk statsborgerskab vil blive afvist ved grænserne. Grænsekontrollen er indtil videre indført til og med d. 31. maj.
 • Må jeg tage min ægtefælle med til Danmark? Hvis du som udlænding ønsker at rejse ind i Danmark under coronavirusrestriktionerne, skal du have et anerkendelsesværdigt formål for at få godkendt din indrejse. Et anerkendelsesværdigt formål kan f.eks. være, at du rejser sammen med et familiemedlem (f.eks. som ægtefælle), der er dansk statsborger. Det er dog ikke et anerkendelsesværdigt formål, hvis du blot ønsker at rejse til Danmark som turist.
 • Kan jeg mødes med min familie og venner, hvis jeg kommer til Danmark? Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse i udlandet, anbefaler de danske myndigheder, at du holder dig hjemme i din bolig i minimum to uger efter din hjemkomst. Derudover anbefaler myndighederne, at man foreløbigt udskyder alle større sociale sammenkomster, da myndighederne fraråder større forsamlinger end ti personer.
 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er bosat i udlandet? Udlandsdanskere opfordres til foreløbigt at blive i deres bopælsland, i første omgang indtil de danske myndigheder har meldt andre retningslinjer ud ift. coronavirus. Myndighederne anbefaler desuden, at du løbende holder dig opdateret om udviklingen ift. coronavirus hos den danske repræsentation i dit bopælsland. Kontaktoplysningerne kan findes her

Nyttige links

 • Danskerlisten, der giver Udenrigsministeriet mulighed for at sende dig relevant information hurtigst muligt
 • Organisationen Danes Worldwide har samlet de mest relevante spørgsmål ift. COVID-19 for udlandsdanskere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *