DI’s chef i USA til danske virksomheder: Just do it

Artikel Guides Mød en udlandsdansker

DI’s chef i USA, Louis Funder, har i de senere år oplevet en stigende interesse fra danske virksomheder, som ønsker at øge deres tilstedeværelse i USA.

DI’s chef i USA Louis Funder anbefaler de danske virksomheder, der overvejer at bevæge sig ind på det amerikanske marked, til bare at kaste sig ud i det. (Foto: DI).

Af David Laungaard Lose

Som chef for DI’s kontorer i USA arbejder Louis Funder med at hjælpe danske virksomheder med at navigere i amerikanske forhold. Det kan handle om handelsrestriktioner eller told. Eller det kan handle om at give danske virksomheder en markeds- og kundeforståelse, så de er bedst muligt rustet til at få succes på det amerikanske marked. Han arbejder med en bred portefølje af opgaver, som han selv kalder det: ”Rådgivning i mange afskygninger”.

Han har besiddet sin nuværende stilling siden starten af 2018, og har derfor opbygget en stor indsigt i, hvad det kræver for danske virksomheder at slå igennem på det amerikanske marked. Han har også oplevet en øget interesse fra amerikanske virksomheder og offentlige aktører i den udvikling som danske virksomheder har gennemgået særligt hvad angår den grønne omstilling.

Han siger: ” Det er meget givende at mærke den amerikanske interesse for den grønne omstilling af vores økonomi. Det er jo den proces, som USA er i gang med at sætte turbo på nu.”

USA – danske virksomheders andet hjemmemarked

Louis Funder mener, at danske virksomheder er gode til at se og gribe muligheder for eksport og salg uden for landets grænser.

Danmark er en lille åben økonomi, og vi er afhængige af at sælge til udlandet. Det kræver en helt naturlig åbenhed og evne til at forstå behov og udfordringer på tværs af grænser at bryde igennem på et nyt marked. Heldigvis har danske virksomheder evnet det i USA, og over årene har USA udviklet sig til Danmarks største eksportmarked, og mange danske virksomheder betragter naturligt USA som deres andet hjemmemarked.”

Louis Funder fortsætter: ”Det skal vi grundlæggende være glade for. Uden eksport var Danmark ikke noget velstående samfund. Og vi skal som land og som virksomheder hele tiden bygge oven på vores stolte traditioner som eksportnation … Vi skal bevare et globalt mindset, se ud og se muligheder … Det er en del af vores DNA.”

Just do it

Via sit arbejde har Louis Funder arbejdet med både danske og amerikanske virksomheder, og han mener at der især er et punkt, hvor amerikanerne adskiller sig fra danskerne: Deres netværksforståelse:

De (amerikanerne) er gode til hurtigt at zoome ind på, hvor kan du hjælpe mig, men hvor kan jeg også hjælpe dig? Hvordan kan vi lave forretning sammen?  Man skal ikke tale længe med en amerikaner, før samtalen har taget denne retning.” Afslutningsvis har Louis Funder et råd til de danske virksomheder, der overvejer at bevæge sig ind på det amerikanske marked. ”Det er vigtigt at gøre sit forarbejde grundigt. Hvad er potentialet for mit produkt og hvordan indfrier jeg det bedst muligt? Hvem er mine kunder, hvem er mine konkurrenter og hvordan skal mit set-up se ud? Får man stykket en solid forretningsplan sammen, så er der kun et råd: Just do it”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *