Ny TV 2-serie sætter fokus på livet som 80’er fodboldstjerne i USA

Artikel

Hvis du har interesse for fodbold, fest og det glamourøse liv som udlandsdansker i 80’ernes USA, bør du se TV 2’s nye serie om de danske vikinger i Wichita Wings.

Foto: TV 2

Glamour, glitter og gode ben var i fokus, da den nye TV 2 serie “Danish Dynamite i USA” i lørdags havde premiere. I serien møder man bl.a. de danske fodboldspillere Erik “The Wizard” Rasmussen, Jørgen Kristensen og Kim Røntved, der fra midten af 1980’erne og frem var bærende kræfter på det amerikanske indendørsfodboldhold Wichita Wings.

Spillerne fortæller om en dagligdag, der var langt fra deres normale liv på de frostkolde fodboldbaner i Danmark og resten af verden. Med deres klubskifter til indendørsfodbold i USA fik spillerne mulighed for at opleve en helt anden form for stemning og høj intensitet, når de rejste rundt og spillede kampe i Las Vegas, Los Angeles og New York. Spillerne blev mødt af konfettikanoner, cheerleaders og volsomme mængder af eufori fra lægterne. Serien er en humoristisk og farverig skildring af det glamourøse liv som udlandsdansker i 80’ernes USA.

Serien er fortællingen om de danske vikinger, der drog til USA og fik banket det støvede Wichita, der ligger i bibelbæltestaten Kansas, ind i alle fodboldelskeres bevidsthed. Det er historien om håbefulde danskere, der forlod de trygge hjemmevante rammer, og drog på eventyr til den fremadstormende indendørsfodboldturnering på den anden side af kloden.

Om sin tid i Wichita Wings siger Erik Rasmussen selv:

Udover at jeg synes, det var fantastisk at komme derover og spille fodbold, så synes jeg også, det var en enestående mulighed for at udforske og blive klogere på verdens førende nation. Vi rejste jo rundt i hele USA. Vi spillede i Los Angeles, San Diego, Las Vegas, Chicago, New York og alle de byer, som man har hørt så meget om … Det var vanvittigt sjovt. Der var en helt vanvittig atmosfære“.

Danish Dynamite: De danske vikinger fik hurtigt øgenavne

Serien kan ses på TV 2 Play, hvor de første to afsnit allerede ligger. Der kommer nyt afsnit hver lørdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *