Læs, lyt eller se

Artikel Guides Nyheder

I denne uge har vi fundet en god blanding af relevante onlinebegivenheder og gode nyheder til dig, der er dansker, men bosiddende i udlandet. Læs med, og bliv opdateret på de seneste relevante nyheder og begivenheder fra Danmark!

 • Vi starter med en god nyhed til de udlandsdanskere, der indtil videre ikke har haft adgang til det danske vaccinationsprogram. Tidligere har meldingen fra myndighederne været, at de “falder imellem to stole“, og derfor ikke har haft udsigt til at kunne modtage en vaccine fra det danske vaccinationsprogram. Men nu er der godt nyt for udlandsdanskerne. Reglerne har nu ændret sig, så de udlandsdanskere, der ønsker at modtage en vaccine, nu bliver en del af det danske vaccinationsprogram.

  Sundhedsstyrelsen oplyser, at udlandsdanskere, som er sygeforsikret i Danmark kan bestille tid til en coronavaccine, når det bliver deres tur i vaccinekalenderen. Hvis du vil vide mere om den historie, kan du læse mere her.
 • Som vi tidligere har beskrevet, har Regeringen og aftalepartierne indgået en aftale, der har lempet rejserestriktionerne for rejser ind og ud af Danmark. Hvad angår udlandsdanskere, så betyder lempelserne bl.a. at de ikke længere skal i isolation, hvis de rejser hjem til Danmark.
  Lempelserne har også betydning for rejser til andre lande, og det kan derfor være svært at bevare overblikket, hvis du vil ud at rejse til sommer.

  TV 2 har derfor lavet et overblik over de nuværende restriktioner for de største feriedestinationer. Bemærk dog at reglerne løbende kan ændre sig.

Corona-pandemien har uden tvivl haft både positive og negative konsekvenser for mange forskellige områder. En af det positive ændringer, som coronaen har medført, er at det nu er blevet mere udbredt at afholde begivenheder og arrangementer online. Det er særligt relevant for udlandsdanskere, der dermed får en nemmere tilgang til at følge med. Dette leder os videre til vores anbefalinger til relevante begivenheder i den kommende tid:

 • Hvilken betydning har coronaen haft for folkesundheden, og hvad kan vi lære af måneder med nedlukninger og restriktioner? Disse temaer sætter Dansk Erhverv fokus på ved et event, hvor du bl.a. kan opleve en debat med aktører fra bl.a. Diabetesforeningen og Kommunernes Landsforening, indspark fra Dansk Erhvervs Adm. direktør Brian Mikkelsen og direktør for Statens Institut for Folkesundhed Morten Grønbæk. Læs mere og tilmeld dig på Dansk Erhvervs hjemmeside.
 • Til vores næste anbefaling vender vi blikket imod den kommende sundhedsaftale. Ældre Sagen inviterer til en online konference, hvor de sætter fokus på hvordan vi sikrer værdig behandling af ældre patienter i en kommende sundhedsaftale. Konferencen styres af Altingets Ole Toft, og der vil bl.a. være politiske debat imellem partiernes sundheds- og ældreordførere, anbefalinger fra Ældre Sagens adm. direktør Bjarne Hastrup og debat imellem de sundhedsfaglige organisationer.

  Læs mere og tilmeld dig til konferencen hos Ældre Sagen.

Med den sidste anbefaling er vi nu nået til afslutningen på denne rundes opsamling. Hvis du falder over noget, som du mener er relevant for andre af vores læsere, er du som altid meget velkommen til at sende dem til david@udlandsdansker.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *