Udlandsdanskere skal ikke længere i isolation ved hjemrejse til Danmark

Artikel Guides

Fredag d. 14. maj blev næste fase af genåbningen for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark påbegyndt. Det betyder bl.a. nye regler for udlandsdanskere og forenkling af flere regler.

Fra natten til 14. maj indledes den såkaldte 3. fase af den yderligere genåbning af rejseaktiviteter ind og ud af Danmark. Det betyder bl.a.:

  • Udlandsdanskere, der kan dokumentere at have gennemført et vaccinationsforløb med en EMA-godkendt vaccine i et land uden for EU/Schengenområdet (tredjelande), sidestilles med færdigvaccinerede fra EU- og Schengenlande i forhold til rejserestriktionerne. Det betyder, at de undtages for test og isolation, når de rejser til Danmark.

For at give bedre klarhed for de rejsende ensrettes nogle af rejsereglerne:

  • Undtagelser gældende for børn ensrettes, så børn under 15 år – som i dag er undtaget fra kravet om test efter indrejse – heller ikke skal testes før flyrejser og indrejse i Danmark.
  • Undtagelser for tidligere smittede ensrettes, så de på alle områder følger sundhedsmyndighedernes seneste anbefaling om, at undtagelsen gælder fra 14 til 180 dage efter positiv PCR-test. En kviktest/antigentest kan ikke længere anvendes som dokumentation for tidligere smitte.
  • Tidligere smittede sidestilles med færdigvaccinerede og kan ikke indrejse fra røde lande uden at skulle gå i isolation efter indrejse i Danmark.
  • Kravet om at have et anerkendelsesværdigt formål afskaffes for alle udlændinge med fast bopæl i orange EU- og Schengenlande. Det betyder, at bl.a. turister fra EU- og Schengenlande vil kunne indrejse. De vil fortsat være omfattet af krav om test og isolation efter indrejse, medmindre de er vaccinerede eller er tidligere smittede. Isolationskravet bortfalder den 26. juni (i fase 4) efter indrejse fra orange EU- og Schengenlande.

Borgere, som har behov for yderligere information om udrejse og rejsevejledningerne, opfordres til at kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på bbb@um.dk eller (+45) 33 92 11 12.

Du kan finde det fulde overblik over reglerne, samt bl.a. en oversigt over reglerne for tredjelande på Justitsministeriets hjemmeside.

Næste fase af genåbningen for rejseaktiviteter, 4. fase, forventes at påbegyndes d. 26. juni.

1 thought on “Udlandsdanskere skal ikke længere i isolation ved hjemrejse til Danmark

  1. Pingback: Læs, lyt eller se

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *