Læs, lyt eller se

Artikel Guides

Corona-pandemien fylder stadigvæk meget i de flestes dagligdag, og denne opdatering går derfor heller ikke helt uden om emnet. Derudover har vi også fundet en spændende DJØF konference, som vi synes er relevant for læserne.

I denne uge kan du blive klogere på en ny genåbningsaftale, forsikringsdækning og hvilke overvejelser du skal gøre dig, hvis du overvejer at vende hjem til Danmark:

  1. Større plan for genåbning: Imens corona-vaccinerne så småt bliver rullet ud, og der begynder at komme mere og mere styr på smittespredningen rundt omkring i verden, har partierne på Christiansborg forhandlet om det videre forløb for genåbningen. Tidligere på måneden blev partierne (alle partier minus Nye Borgerlige) enige om en større genåbning af Danmark. Den kan du læse mere om her. Derudover er aftale partierne også blevet enige om en genåbningsplan for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark. Aftalen betyder bl.a. at rejseaktiviteten genåbnes i fire faser. Danes Worldwide har lavet et overblik, som du kan finde her.
  2. Topdanmark dækker sygdom som følge af Covid-19: Hvis du er kunde hos Topdanmark, er der nu godt nyt, hvis du vælger at rejse under corona. Som det første forsikringsselskab i Danmark, har Topdanmark besluttet at ændre praksis for de kunder, der har tegnet en rejseforsikring hos firmaet. Forsikringsselskabet har besluttet, at selvom deres kunder vælger at rejse til et land, som Udenrigsministeriet ellers fraråder at rejse til, så kan du nu få dækket dine udgifter til f.eks. lægebehandling. Topdanmark er det første forsikringsselskab, der har valgt at ændre deres dækning som følge af corona-situationen, men andre forsikringsselskaber skulle være på vej med lignende tiltag. Du kan læse mere om Topdanmarks tiltag her.
  3. DJØF konference om at vende hjem: For mange udlandsdanskere kan det være forbundet med en lang række valg, hvis man overvejer at vende hjem til Danmark efter nogle år i udlandet. Djøf’s internationale netværk har inviteret expatrådgiver Nanna Hauch til et webinar om, hvordan man lander blødt, når man vender hjem. Til webinaret vil Nanna Hauch bl.a. komme med konkrete tips og øvelser, der kan lette omvæltningen og skabe grundlag for en mere smidig hjemvendelse. Du vil også have mulighed for at stille hende dine egne spørgsmål, hvis du har nogle konkrete udfordringer, som du søger hendes råd og vejledning til. Webinaret foregår d. 29. april, og du kan læse mere og tilmelde dig via linket.

Det var de ting, som vi synes var mest relevante for vores læsere i denne omgang. Tip os endelig, hvis du finder noget, som du mener kan være relevant for andre udlandsdanskere.

Du kan sende dit tip til david@udlandsdansker.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *